Virtuális — tudományos
konferencia

“A mikroorganizmusok mindenhol velünk élnek,
együtt mozgunk és együtt lélegzünk.”

1. VIRTUÁLIS KONFERENCIA

NAP
:
:
NAP
:
:

Üdvözöljük a Mikrobiom
Akadémián!

Tartson velünk a virtuális térbe és látogasson el a mikrobiom tudományos világába. Hallgasson meg egy tudományos előadást, vagy vegyen részt egy kerekasztal beszélgetésen.

Ha éppen nem zajlik rendezvény, akkor megnézheti korábbi előadásaink videó anyagait, vagy benézhet a kiállítói térbe, ahol további fontos szakmai információkhoz juthat.

Minden tudás
egy helyen a mikrobiomról

A mikrobiom tudománya tért követel, amit mi meg is adunk neki. Csatlakozzon ingyenes rendezvényeinkhez, hallgassa a szakma kiválóságait és bővítse tudását a mikrobiomról!

Megnyitja kapuját a Mikrobiom Akadémia!

1

Hallgassa a szakma kiválóságait

Az orvosi szakma különböző szakterületeinek elismert alakjai csatlakoztak előadói csapatunkhoz és vállalták rendezvényről rendezvényre a szakirodalom folyamatos bemutatását. Jelenlétük önmagában is bizonyítja a téma komolyságát és a szükséget a tudás bővítése iránt.

2

Bővítse a tudását a mikrobiomról

Csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy legszélesebb körben tájékozódjon a legújabb szakirodalomban olvasható eredményekről. A mikrobiom tudománya elképesztő sebességgel fejlődik, így velünk biztosan a legmagasabb szakmai minőségben bővítheti tudását a második genomunkról.

3

Takarítson meg időt az online térben

Nem maradhatunk le a tudományos eredményekről, mert a pandémia akadályozza a személyes részvételi lehetőségeinket. Megálmodtunk egy olyan virtuális teret, ahol lehetőségünk nyílik profi körülmények között megtartani rendezvényeinket. A virtuális kongresszusi tér lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról részt tudjon venni és nem fog elmenni az ideje utazással.

Ismerje meg előadóinkat

Az orvosi szakma különböző szakterületeinek elismert alakjai csatlakoztak előadói csapatunkhoz és vállalták rendezvényről rendezvényre a szakirodalom folyamatos bemutatását.

Az előadói csapatunk egy felbecsülhetetlen bázist jelent számunkra. Az ő segítségükkel együtt tudunk lüktetni a szakirodalommal, így tudjuk a legpontosabban és legfrissebben szolgáltatni a mikrobiomról szóló tudományos információkat. Ezzel a biztos szakmai háttérrel a rendezvényeinkbe fektetett idő maximálisan megtérül mindenki számára.

Előadók

Dr. Schwab Richárd

Belgyógyász, Gasztroenterológia

• Budapest

Dr. Pelle Judit

Sportorvoslás

• Budapest

Dr. Demeter Pál PhD.

Belgyógyász, Gasztroenterológia

• Budapest

Hírek

A mikrobiom Akadémia épületében sétálgatva megfeledkeztünk a bezártságról és újra szabadon szárnyalhat a fantáziánk.

Látogassunk el a Mikrobiom Akadémia virtuális helyszínére, ahol varázslatos dolgok történnek majd velünk.

Május 7.-én debütál a Mikrobiom Akadémia első rendezvénye!

Elérkezett az idő arra, hogy a mikrobiom egy külön teret kapjon a tudományos rendezvények világában.

“A genetikai kódunk 99%-a
mikrobiomunkból származik.”

Dr. Will Bulsiewicz

Lépjen velünk
kapcsolatba

Szakmai programmal kapcsolatos kérdések:

Rendezvénnyel kapcsolatos kérdések:

Tudományos szervező:

ProGastro Kft.

Kongresszusi iroda

Tihanyi Barbara

Timeless Event Kft.

1164 Budapest, Olló u. 13/3

Figyelje hírlevelünket, hogy elsőként értesülhessen közelgő rendezvényeink időpontjáról!

© Copyright 2021 Mikrobiom Akadémia - Minden jog fenntartva

Design by wtbstudio.

×
×

Cart

Bejelentkezés

Jelentkezzen be rendszerünkbe!

Programok

2022. március 18.

Az intesztinális barrier és a mikrobiom szerepe reaktív gyulladásos kórképek patogenezisében

Az intestinalis barrier, melyet bél-barriernek is nevezünk, a bélnyálkahártya azon tulajdonságára utal, amely a szervezet szempontjából ”külvilágnak” számító lumináris tartalomtól védi a szervezetünket, miközben lehetővé teszi a tápanyagok felszívódását. Az elmúlt évtized legfontosabb tudományos felismerése, hogy a barrier nem egy anatómiailag jól definiálható statikus egység, hanem a humán szövetek és a bélben rezidens mikroorganizmusok egysége alkotja, és a korábban megismert mikroszkópos egységén túl az enterocytákat fedő védőnyák is fontos szerepet játszik kialakításában, ahogy a mikrobiom korábban nem feltételezett módon kiemelten fontos az emésztési és felszívódási folyamatokban.

A barrier sérülése ennek megfelelően a lumináris táplálék és mikrobiom antigének átjutáshoz és komplex gyulladásos folyamatokhoz vezet, ami ráadásul az emésztési/felszívódási folyamatokat is kritikusan befolyásolja. A Barrier-sérüléssel asszociált kóroktan spektruma nagyon széles: ide sorolhatók az ételallergiák, coeliakia, histamin intolerancia, NCGS, az IBD és az IBS, de az elhízás, diabetes szövődmény-spektrumának egy része: az NAFLD/NASH, ill az acut pancreatitis és a szeptikus sokk is.

Dr. Schwab Richárd

NUTRICIA szimpózium

2022. március 18.

Elementális táplálás gyakorlati megközelítése

A táplálékallergia és -intolerancia kezelési módja az elimináció.

A diéta betarthatóságát nehezíti a többszörös allergia fennállása vagy az allergia táplálék-intoleranciával való társulása. Kutatások igazolják, hogy a szigorú diéta hiányállapotokhoz vezethet!

A szakmai ajánlások felhívják a figyelmet az eliminált fehérjének megfelelő mennyiségű és minőségű, egyéb forrásból származó fehérjék pótlására vagy ezzel egyenértékű aminosavak biztosítására. A tudatosan összeállított aminosavprofil hozzájárul a bélfal regenerálásához, támogatja gyulladás esetén az immunrendszert és megelőzi a szarkopénia kialakulását.

Az előadás bemutat egy olyan, teljes értékű, aminosav alapú, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert, amellyel megelőzhetők a hiányállapotok még többszörös táplálékallergia fennállás esetén is.

Havasi Anikó - NUTRICIA

2022. március 18.

Rostkeverékek előnyös tulajdonságai (6 féle rost – 6 problémára)

Az élelmi rostokról a tudás az elmúlt években kiszélesedett, ismerté váltak a különböző rostok típusai, kedvező tulajdonságai és elindultak a kutatások a betegek táplálására szolgáló, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekben lévő rostok irányában is.

A gyógyszertárban forgalmazott, 6-féle rostból álló rostkeverék előnye, hogy pontosan ismert a vízben oldódó és a vízben nem oldódó rostok mennyisége és aránya, a fermentáció várható helye és mértéke, így a pontos adagolással könnyedén optimalizálható a tolerancia.

A szabadalommal védett rostkeverék előnyös tulajdonságait klinikai vizsgálatok igazolják: javítja a toleranciát és a tranzitidőt (csökkenti a hasmenések és a szorulások számát), növeli a SCFA termelést és a bifidobaktériumok számát.

Az előadó esetbemutatásokkal és saját fejlesztésű receptek közzétételével színesíti majd a prezentációt.

Dr. Molnár Andrea PhD - NUTRICIA

ProGastro szimpózium

2022. március 18.

ProGastro 825, a barrier specifikus probiotikum

Az intestinalis barrier elválasztja a szervezetet a külvilágtól. Ez a barrier (védőgát), amennyiben jól működik, biztosítja, hogy patogén kórokozók, különböző allergének és toxinok ne kerüljenek be a bélfalon keresztül a szervezetbe. Az intesztinális barrier sérülése kóroki szereppel bír, ennek okait fel kell deríteni, ki kell küszöbölni. Az oki kezelésben kézenfekvő és kiemelten fontos az intesztinális barrier regenerációja, ebben jelentős szerepe van az enterális kiegészítő táplálásnak és a barrier specifikus probiotikumoknak.

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek megfelelő mennyiségben beadva a gazdaszervezet egészségére jótékony hatással vannak. A probiotikus étrend-kiegészítők, ellentétben a fermentált termékekkel, jól tanulmányozott és speciálisan kiválasztott probiotikus baktériumokat tartalmaznak, hogy jólétünket szolgálják.

A ProGastro 825 9 tipizált baktériumtörzset tartalmazó élőflórás készítmény, amelynek magas minőségét a gyártás során használt, védett ProbioAct technológia biztosítja. A gyártó (Winclove Probiotics) számos neves egyetemmel együttműködve, kutatásokkal igazolja a ProGastro 825 barrierre gyakorolt pozitív hatását.

Hargitai Ivett - ProGastro

2022. március 18.

A táplálás terápia gyakorlata a barrier-regeneráció vonatkozásában. Esetbemutatások.

Az intestinalis-barrier védelme- és regenerációja kulcsfontosságú a globálisan legnagyobb jelentőségű táplálkozás- és életmóddal asszociált betegségek, úm. elhízás, diabetes, ételallergiák, IBS kezelésében. A barrier-sérülést kiváltó tényezők közül kiemelendő a “nyugati” típusú táplálkozási mintázat, a káros szenvedélyek és a stressz. A védelmi tényezők kulcsa az étrend megváltoztatása, pre-és probiotikumok célzott használata valamint a tight-junction struktúra megerősítése- szükség esetén- speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekkel.

A bél-barrier épségének gyakorlati szempontból kiemelt tényezője- a konkrét betegek vizsgálata esetében- az örökletes hajlam azonosítása: mely a családi anamnézis (UC, coeliakia), ill. genetikai kockázati tényezők azonosítása révén lehetséges (HLA tipizálás).

A környezeti tényezők közül kiemelt jelentősége van a mikrobiom vizsgálatnak, mely egyrészt “lenyomata” az életmóddal összefüggő sérüléseknek, másrészt definiálja a konkrét táplálás- terápiás irányelvek perszonalizált vonatkozásait (diverzitás, dysbiosis-protokollok).

Ugyanilyen lényeges a célzott és specifikus táplálkozási anamnesis felvétele, különösen az alkohol szerepe. Sok páciens, aki absztinensnek vallja magát, már tapasztalati úton hagyott fel az alkohol fogyasztással, ami a panaszok pathogenezisében a barrier kóroktani szerepére hívja fel a figyelmet. Egyúttal kiemeli a multifaktoriális sérülés mögött rejlő trigger faktorok azonosításának jelentőségét, és a célzott táplálás- terápiás irányelvek kialakításának szükségességét.

Az előadás keretében “típus-betegek” bemutatásával demonstráljuk ennek gyakorlati lépéseit.

Révész Anett

Ön már regisztrált, és sikeresen bejelentkezett.

Üdvözöljük a Mikrobiom Akadémián!

A tudományos előadások megtekintéséhez és a szakmai anyagok letöltéséhez regisztráljon oldalunkon!

Amennyiben már van fiókja, kérjük jelentkezzen be!

Baktériumok

ProGastro – Kisokos

Sütik kezelése

A mikrobiom.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Betegtájékoztatók

ProGastro D3-vitamin kisokos

ProGastro TEA BOX gyógynövényes teakeverékek betegtájékoztató

ProGastro KID Mini és Junior betegtájékoztató

ProGastro 825 betegtájékoztató

ProGastro AKTÍV betegtájékoztató

Szakmai tájékoztatók

ProGastro KID Mini és Junior szakmai tájékoztató

A rövid szénláncú zsírsavak (SFCA)

Az inteszniális barrier – gyerek

Clostridium Difficile fertőzés és a probiotikumok

ProGastro 825 szakmai tájékoztató

Az inteszniális barrier – felnőtt

Az intesztinális mikrobiom