A táplálékallergia és -intolerancia kezelési módja az elimináció.
A diéta betarthatóságát nehezíti a többszörös allergia fennállása vagy az allergia táplálék-intoleranciával való társulása. Kutatások igazolják, hogy a szigorú diéta hiányállapotokhoz vezethet!
A szakmai ajánlások felhívják a figyelmet az eliminált fehérjének megfelelő mennyiségű és minőségű, egyéb forrásból származó fehérjék pótlására vagy ezzel egyenértékű aminosavak biztosítására. A tudatosan összeállított aminosavprofil hozzájárul a bélfal regenerálásához, támogatja gyulladás esetén az immunrendszert és megelőzi a szarkopénia kialakulását.
Az előadás bemutat egy olyan, teljes értékű, aminosav alapú, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert, amellyel megelőzhetők a hiányállapotok még többszörös táplálékallergia fennállás esetén is.
Az élelmi rostokról a tudás az elmúlt években kiszélesedett, ismerté váltak a különböző rostok típusai, kedvező tulajdonságai és elindultak a kutatások a betegek táplálására szolgáló, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekben lévő rostok irányában is.
A gyógyszertárban forgalmazott, 6-féle rostból álló rostkeverék előnye, hogy pontosan ismert a vízben oldódó és a vízben nem oldódó rostok mennyisége és aránya, a fermentáció várható helye és mértéke, így a pontos adagolással könnyedén optimalizálható a tolerancia.
A szabadalommal védett rostkeverék előnyös tulajdonságait klinikai vizsgálatok igazolják: javítja a toleranciát és a tranzitidőt (csökkenti a hasmenések és a szorulások számát), növeli a SCFA termelést és a bifidobaktériumok számát.
Az előadó esetbemutatásokkal és saját fejlesztésű receptek közzétételével színesíti majd a prezentációt.
Az intestinalis barrier elválasztja a szervezetet a külvilágtól. Ez a barrier (védőgát), amennyiben jól működik, biztosítja, hogy patogén kórokozók, különböző allergének és toxinok ne kerüljenek be a bélfalon keresztül a szervezetbe. Az intesztinális barrier sérülése kóroki szereppel bír, ennek okait fel kell deríteni, ki kell küszöbölni. Az oki kezelésben kézenfekvő és kiemelten fontos az intesztinális barrier regenerációja, ebben jelentős szerepe van az enterális kiegészítő táplálásnak és a barrier specifikus probiotikumoknak.
A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek megfelelő mennyiségben beadva a gazdaszervezet egészségére jótékony hatással vannak. A probiotikus étrend-kiegészítők, ellentétben a fermentált termékekkel, jól tanulmányozott és speciálisan kiválasztott probiotikus baktériumokat tartalmaznak, hogy jólétünket szolgálják.
A ProGastro 825 9 tipizált baktériumtörzset tartalmazó élőflórás készítmény, amelynek magas minőségét a gyártás során használt, védett ProbioAct technológia biztosítja. A gyártó (Winclove Probiotics) számos neves egyetemmel együttműködve, kutatásokkal igazolja a ProGastro 825 barrierre gyakorolt pozitív hatását.