Skip to content
Mikrobiom

A nemalkoholos zsírmájbetegség és a bél mikrobiom kapcsolata

  1. Home>
  2. Programok>
  3. A nemalkoholos zsírmájbetegség és a bél mikrobiom kapcsolata

A nemalkoholos zsírmájbetegség és a bél mikrobiom kapcsolata

Legutóbbi bejegyzések

  • A bélflóra kialakulását befolyásoló tényezők
  • Az édesítőszerek hatása a bél-mikrobiomra
  • A mikrobiom Akadémia épületében sétálgatva megfeledkeztünk a bezártságról és újra szabadon szárnyalhat a fantáziánk.
  • Május 7.-én debütál a Mikrobiom Akadémia első rendezvénye!

Legutóbbi hozzászólások

    Figyelje hírlevelünket, hogy elsőként értesülhessen közelgő rendezvényeink időpontjáról!

    Kapcsolat

    info@mikrobiomakademia.hu

    Facebook-f Instagram Youtube

    Adatvédelem

    FŐBEJÁRAT

    Program

    Kiállítók

    Kerekasztal

    Előadó

    Könyvtár

    • Regisztráció
    • Információ

    Adatvédelem

    © Copyright 2021 Mikrobiom Akadémia - Minden jog fenntartva

    Design by wtbstudio.

    ×
    ×

    Cart

    Programok

    2022. szeptember 16.
    • 18:00-20:00

    A mikrobiom analízis módszertana

    Dr. Molnár Tamás PhD Dsc

    2022. szeptember 16.
    • 18:00-20:00

    A mikrobiom analízis gyakorlati értelmezése

    Dr. Schwab Richárd

    2022. szeptember 16.
    • 18:00-20:00

    Táplálás terápia személyre szabva- Esettanulmány

    Révész Anett

    NUTRICIA szimpózium

    2022. március 18.

    Elementális táplálás gyakorlati megközelítése

    A táplálékallergia és -intolerancia kezelési módja az elimináció.

    A diéta betarthatóságát nehezíti a többszörös allergia fennállása vagy az allergia táplálék-intoleranciával való társulása. Kutatások igazolják, hogy a szigorú diéta hiányállapotokhoz vezethet!

    A szakmai ajánlások felhívják a figyelmet az eliminált fehérjének megfelelő mennyiségű és minőségű, egyéb forrásból származó fehérjék pótlására vagy ezzel egyenértékű aminosavak biztosítására. A tudatosan összeállított aminosavprofil hozzájárul a bélfal regenerálásához, támogatja gyulladás esetén az immunrendszert és megelőzi a szarkopénia kialakulását.

    Az előadás bemutat egy olyan, teljes értékű, aminosav alapú, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert, amellyel megelőzhetők a hiányállapotok még többszörös táplálékallergia fennállás esetén is.

    Havasi Anikó - NUTRICIA

    2022. március 18.

    Rostkeverékek előnyös tulajdonságai (6 féle rost – 6 problémára)

    Az élelmi rostokról a tudás az elmúlt években kiszélesedett, ismerté váltak a különböző rostok típusai, kedvező tulajdonságai és elindultak a kutatások a betegek táplálására szolgáló, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekben lévő rostok irányában is.

    A gyógyszertárban forgalmazott, 6-féle rostból álló rostkeverék előnye, hogy pontosan ismert a vízben oldódó és a vízben nem oldódó rostok mennyisége és aránya, a fermentáció várható helye és mértéke, így a pontos adagolással könnyedén optimalizálható a tolerancia.

    A szabadalommal védett rostkeverék előnyös tulajdonságait klinikai vizsgálatok igazolják: javítja a toleranciát és a tranzitidőt (csökkenti a hasmenések és a szorulások számát), növeli a SCFA termelést és a bifidobaktériumok számát.

    Az előadó esetbemutatásokkal és saját fejlesztésű receptek közzétételével színesíti majd a prezentációt.

    Dr. Molnár Andrea PhD - NUTRICIA

    ProGastro szimpózium

    2022. március 18.

    ProGastro 825, a barrier specifikus probiotikum

    Az intestinalis barrier elválasztja a szervezetet a külvilágtól. Ez a barrier (védőgát), amennyiben jól működik, biztosítja, hogy patogén kórokozók, különböző allergének és toxinok ne kerüljenek be a bélfalon keresztül a szervezetbe. Az intesztinális barrier sérülése kóroki szereppel bír, ennek okait fel kell deríteni, ki kell küszöbölni. Az oki kezelésben kézenfekvő és kiemelten fontos az intesztinális barrier regenerációja, ebben jelentős szerepe van az enterális kiegészítő táplálásnak és a barrier specifikus probiotikumoknak.

    A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek megfelelő mennyiségben beadva a gazdaszervezet egészségére jótékony hatással vannak. A probiotikus étrend-kiegészítők, ellentétben a fermentált termékekkel, jól tanulmányozott és speciálisan kiválasztott probiotikus baktériumokat tartalmaznak, hogy jólétünket szolgálják.

    A ProGastro 825 9 tipizált baktériumtörzset tartalmazó élőflórás készítmény, amelynek magas minőségét a gyártás során használt, védett ProbioAct technológia biztosítja. A gyártó (Winclove Probiotics) számos neves egyetemmel együttműködve, kutatásokkal igazolja a ProGastro 825 barrierre gyakorolt pozitív hatását.

    Hargitai Ivett - ProGastro

    2022. szeptember 16.
    • 18:00-20:00

    Táplálás terápia személyre szabva- Esettanulmány

    Révész Anett

    Bejelentkezés

    Jelentkezzen be rendszerünkbe!

    Elfelejtette a jelszavát? | Regisztrálás

    Ön már regisztrált, és sikeresen bejelentkezett.

    Üdvözöljük a Mikrobiom Akadémián!

    A tudományos előadások megtekintéséhez és a szakmai anyagok letöltéséhez regisztráljon oldalunkon!

    Amennyiben már van fiókja, kérjük jelentkezzen be!

    Tovább a regisztrációhoz

    Baktériumok

    ProGastro – Kisokos

    • Letöltés

    Sütik kezelése

    A mikrobiom.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

    Sütik elfogadása

    Adatvédelmi tájékoztató

    Betegtájékoztatók

    ProGastro D3-vitamin kisokos

    • Letöltés

    ProGastro TEA BOX gyógynövényes teakeverékek betegtájékoztató

    • Letöltés

    ProGastro KID Mini és Junior betegtájékoztató

    • Letöltés

    ProGastro 825 betegtájékoztató

    • Letöltés

    ProGastro AKTÍV betegtájékoztató

    • Letöltés

    Szakmai tájékoztatók

    ProGastro KID Mini és Junior szakmai tájékoztató

    • Letöltés

    A rövid szénláncú zsírsavak (SFCA)

    • Letöltés

    Az inteszniális barrier – gyerek

    • Letöltés

    Clostridium Difficile fertőzés és a probiotikumok

    • Letöltés

    ProGastro 825 szakmai tájékoztató

    • Letöltés

    Az inteszniális barrier – felnőtt

    • Letöltés

    Az intesztinális mikrobiom

    • Letöltés
    Bejelentkezés

    • Regisztráció

    Virtuális tér

    Kapcsolat

    Facebook-f Instagram Youtube

    NYITÓTÉR

    Főbejárat

    Információs pult

    Regisztráció

    AKADÉMIA

    Kerekasztal

    Előadó

    Könyvtár

    • Regisztráció

    Bejelentkezés

    • Információ

    Adatvédelem